Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bohcallek
bohçallëk:

bohçallë/k,-ku m. sh. -qe(t) etnogr. dhuratë (veshmbathje të ndryshme) që sjell nusja për njerëzit e burrit ose që çojnë prindërit e nuses për fëmijën e sapolindur.