Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bohçallëk
bohçallëk:

bohçallë/k,-ku m. sh. -qe(t) etnogr. dhuratë (veshmbathje të ndryshme) që sjell nusja për njerëzit e burrit ose që çojnë prindërit e nuses për fëmijën e sapolindur.