Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bof
bof:

bof onomat. bised. përdoret kur shprehim një veprim të menjëhershëm e të papritur; / si kallëz. vij papritur, ia beh; brof: kur ai, bof te dera.

Sinonime / Të përafërta:
brof
Të ngjashme:
blof:

blof,-i m. sh. -e(t) libr. mashtrim në lojën me letra, për ta bërë kundërshtarin të besojë të kundërtën; / fig. mashtrim: bëri blof.

boa:

bóa f. sh. -(t) zool. gjarpër shumë i madh johelmues, që rron në Amerikën Jugore e në Madagaskar dhe që e mbyt gjahun duke iu mbështjellë e duke e shtrënguar.

boç:

boç,-i m. sh. -a(t) ulli vajës kokërrmadh.

bon:

bon kal. v. III, bói, búar mbars.

bor:

bor,-i m. kim. jometal i fortë e i zi, që përdoret në metalurgji dhe në mjekësi (simboli B).