Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës boene
boenë:

boén/ë,-a f. sh. -a(t) vërshim i ujërave jashtë shtratit; përmbytje.

Sinonime / Të përafërta:
përmbytje
Të ngjashme:
bohçe:

bóhç/e,-ja f. sh. -e(t) 1. shami e madhe për të mbështjellë plaçka; plaçka të mbështjella me të. 2. përparëse e punuar në vegjë e me zbukurime.

poende:

poénde pj. krahin. madje.

boheme:

bohém,-e, -ja. f. sh. -e(t).

poete:

poét,-e, -ja f. sh. -e(t) [poetésh/ë,-a sh. -a(t)].

bebe:

béb/e-jaI f. sh. -e(t) foshnjë: pudër për bebe.