Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës boenë
boenë:

boén/ë,-a f. sh. -a(t) vërshim i ujërave jashtë shtratit; përmbytje.

Sinonime / Të përafërta:
përmbytje
Të ngjashme:
bend:

bend,-iI m. sh. -e(t) ujëmbledhës i vogël: bendi i mullirit.

bend:

bend,-iII m. sh. -e(t) shpoti: flet me bende; / gjepura.

bend:

bend,-iIII m. sh. -e(t) keq. ai që i shkon dikujt pas për të përfituar.

beng:

ben/g,-gu m. sh. -gje(t) zool. zog sa trumcaku, me pupla të verdha e me sqep të kuq, fikës.

arenë:

arén/ë,-a f. sh. -a(t) sheshi në mes të cirkut a të stadiumit; fusha ku zhvillohet një ndeshje, një betejë etj.: arena e shfaqjes. 2. fig. fushë veprimtarie, ku ndeshen palë a rryma kundërshtare, skenë, shesh: në arenën ndërkombëtare (politike).