Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bobotij
bobotij:

bobotí/j jokal., -ta, -tur bised. qaj me të madhe, duke bërë “bobo”.

Të ngjashme:
bubutij:

bubutí/j jokal., -va, -rë thërres me “bubu”, ulërij.