Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bobolesh
bobolesh:

bobolésh,-i m. sh. -ë(t) krahin. 1. kombisht. 2. edhe si mb., fig. kalama.

Sinonime / Të përafërta:
kombisht
kalama
Të ngjashme:
bubulesh:

bubulésh,-e mb., edhe si em. 1. leshtor; pushatak. 2. fig. i trashë nga mendja; i leshtë.

gogolesh:

gogolésh,-e mb. 1. leshtor: qen gogolesh. 2. i paqethur e i parruar.

totolesh:

totolésh,-e mb., edhe si em., sylesh, leshko: njeri totolesh.

gogolesh:

gogolésh,-i m. sh. -ë(t) dordolec.

bobole:

boból/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) 1. kokrra misri të ziera; / kokrra fasulesh, bathësh etj. të paziera mirë e të fryra nga uji. 2. makarona rryla. 3. fig. grua e shkurtër e topolake.