Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bobole
bobole:

boból/e,-ja f. kryes. sh. -e(t) 1. kokrra misri të ziera; / kokrra fasulesh, bathësh etj. të paziera mirë e të fryra nga uji. 2. makarona rryla. 3. fig. grua e shkurtër e topolake.

Të ngjashme:
bobol:

boból,-i m. sh. -a(t) vidhez.

bobolesh:

bobolésh,-i m. sh. -ë(t) krahin. 1. kombisht. 2. edhe si mb., fig. kalama.

bombol:

bómbol,-a f. sh. -a(t) enë metali e rrumbullakët për gaze të ngjeshura a për lëngje: bombol oksigjeni.

bonbone:

bonbón/e,-ia f. sh. -e(t) kokërr si karamele, e butë, që përgatitet me brumë sheqeri, me kakao etj.

bobël:

bób/ël,-la f. sh. -la(t) 1. kërmill me samar. 2. muz. vegël frymore prej guaske të madhe deti. 3. kokrrizë.