Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bobokuqe
bobokuqe:

bobokúq/e,-ja f. sh. -e(t) lulja e lofatës ose e rrushkullit.

Të ngjashme:
botëkuqe:

botëkúq/e,-ja f. botë e kuqe.