Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bobinë
bobinë:

bobín/ë,-a f. sh. -a(t) tek. gyp i shkurtër, në të cilin mbështillet tel, shirit etj.: bobinë filmi; / elektr. gyp i shkurtër, i mbështjellë me tel, që përdoret në pajisje elektrike dhe në radioteknikë: bobinat e radios.

Të ngjashme:
botinë:

botín/ë,-a f. sh. -a(t) vend me botë; moçalishte.

boricë:

boríc/ë,-a f. sh. -a(t) borë e imët si ngricë; / erë shumë e ftohtë, që sjell borë.

borigë:

boríg/ë,-a f. sh. -a(t) bot. pishë e zezë, çetinë.

borimë:

borím/ë,-aI f. sh. -a(t) borë e imët e përzier me shi.

borimë:

borím/ë,-aII f. sh. -a(t) anie are.