Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bobez
bobëz:

bóbëz,-a f. sh. -a(t) zool. rriqër.

Sinonime / Të përafërta:
rriqër
Të ngjashme:
bobël:

bób/ël,-la f. sh. -la(t) 1. kërmill me samar. 2. muz. vegël frymore prej guaske të madhe deti. 3. kokrrizë.

bubëz:

búbëz,-a f. sh. -a(t) vjet. vrimëz në pushkët me strall, ku vihej agzoti.

bobol:

boból,-i m. sh. -a(t) vidhez.

bodec:

bodéc,-i m. sh. -ë(t) thumb hekuri në majë të hostenit, thumbac.

bohem:

bohém,-i m. sh. -ë(t) ai që bën jetë endacake e është i dhënë pas qejfeve.