Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bobel
bobël:

bób/ël,-la f. sh. -la(t) 1. kërmill me samar. 2. muz. vegël frymore prej guaske të madhe deti. 3. kokrrizë.

Sinonime / Të përafërta:
kokrrizë
Të ngjashme:
bobol:

boból,-i m. sh. -a(t) vidhez.

bibël:

bíb/ël,-la f. sh. -la(t) fet. libri kryesor i fesë së krishterë (“Dhjata e vjetër” dhe “Dhjata e re”).

bobëz:

bóbëz,-a f. sh. -a(t) zool. rriqër.

bogël:

bóg/ël,-la f. sh. -la(t) pemë aguridhe: bogël thane.

bokël:

bók/ël,-la f. sh. -la(t) koçan misri; / masur i vogël druri.