Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bobëz
bobëz:

bóbëz,-a f. sh. -a(t) zool. rriqër.

Sinonime / Të përafërta:
rriqër
Të ngjashme:
bobël:

bób/ël,-la f. sh. -la(t) 1. kërmill me samar. 2. muz. vegël frymore prej guaske të madhe deti. 3. kokrrizë.

bubëz:

búbëz,-a f. sh. -a(t) vjet. vrimëz në pushkët me strall, ku vihej agzoti.

bobol:

boból,-i m. sh. -a(t) vidhez.

bobo:

bobó pasth. shpreh keqardhje, habi, shqetësim, frikë a mërzi; bubu, oh, obobo: bobo, ç’e gjeti!; bobo, kush ia hyn asaj pune!

babëzi:

babëzí,-a f. 1. grykësi e madhe, pangopësi; lakmi e pashuar: i ka hyrë babëzia. 2. zi e madhe, mjerim.