Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blues
blues:

blúes,-e mb. që bluan: mulli blues.

blues:

blúes,-i m.sh. -(it) mullis.

Të ngjashme:
bluese:

blúes,-e, -ja f. sh. -e(t).

banues:

banúes,-i m. sh. -(it) banor.

bares:

bar/és jokal., -íta, -ítur bised. bredh, vrapoj; endem, shëtit: baresim nëpër rrugë.

besues:

besúes,-e mb. që beson; kund. mosbesues.