Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bluashke
bluashkë:

bluáshk/ë,-a f. sh. -a(t) ashkël e madhe druri, metali etj.

Të ngjashme:
belushkë:

belúshk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. troftë më e vogël se korani.

bujashkë:

bujáshk/ë,-a f. sh. -a(t) ashkël e madhe druri: djeg bujashka.

kruashkë:

krúashk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vegël si furçë me fije telash, që përdoret për të kruar enë etj. 2. vegël druri si kunj, që përdoret për të vizatuar e për të lëmuar vorbat, poçet etj.

flashkë:

fláshk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. cipë e hollë që mbështjell kokrrën e drithit etj. 2. ashkël. 3. curril.

llashkë:

lláshk/ë,-aI f. sh. -a(t), edhe si mb., dele, dhi a lopë që ka pjellë një vit para kohës së zakonshme; pëlle motake.