Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blokëra
blokëra:

blókëra(-t) f. sh. lëmishte, të fshira.

Sinonime / Të përafërta:
lëmishte
Të ngjashme:
blozëri:

blozërí,-a f. grumbull bloze; mbeturina, papastërti.

bokërr:

bók/ërr,-rra f. sh. -rra(t) zool. mi fushe në ngjyrë të ndryshkut.

brokër:

brók/ër,-ri m. sh. -ra(t) bot. barishte vjeshtake e arave, me kërcell të gjatë e të shtrirë përtokë.