Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blofoj
blofoj:

blof/ój jokal., -óva, -úar libr. bëj blof; mashtroj.

Sinonime / Të përafërta:
mashtroj
Të ngjashme:
blatoj:

blat/ój kal., -óva, -úar i fal dhurata një hyjnie; / lart. i dhuroj dikujt një gjë si shenjë nderimi e mirënjohjeje; i kushtoj: i blatoi një këngë.

blecoj:

blec/ój kal., -óva, -úar krahin. zhvesh.

bliroj:

blir/ój jokal., -óva, -úar 1. v. III vërshon (për lumin etj.). 2. fig. çmendem.

bllokoj:

bllok/ój kal., -óva, -úar 1. usht. i bëj bllokadë. 2. zë kalimin duke e mbushur me diçka; e pengoj, e ndaloj; pezulloj: bllokuan hyrjen; bllokoi fondet (fin.); të bllokon frymëmarrjen.

klonoj:

klon/ój kal., -óva, -úar riprodhoj në mënyrë artificiale, pa kryer marrëdhënie seksuale me dikë. / pës. klonóhet v. III.