Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bllokues
bllokues:

bllokúes,-e mb. që bllokon dikë a diçka: pakicë bllokuese (në Kuvend).

Të ngjashme:
bllokuar:

bllokúar (i, e) mb. që është bllokuar: mbeta i bllokuar.