Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bllokade
bllokadë:

bllokád/ë,-a f. sh. -a(t) 1. usht. rrethim i plotë i një qyteti, i një vendi etj. për të penguar çdo lloj ndihme: bllokadë detare. 2. fig. tërësi masash kundrejt një shteti për t’i prerë lidhjet politike dhe ekonomike me vendet e tjera.

Të ngjashme:
llokajë:

llokáj/ë,-a f. sh. -a(t) ujë i turbullt e i fëlliqur me baltë e me ndyrësira; llum; llucë.