Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bliroje
blirojë:

blirój/ë,-a f. sh. -a(t) vërshim.

Të ngjashme:
bliroj:

blir/ój jokal., -óva, -úar 1. v. III vërshon (për lumin etj.). 2. fig. çmendem.

blinore:

blinór/e, -ja f. kryes. sh. bot. familje drurësh e shkurresh, ku hyn edhe bliri; dru a shkurre e kësaj familjeje.

biroçe:

biróç/e,-ja f. sh. -e(t) karrocë udhëtimi me dy rrota.

brirje:

brírj/e,-a f. sh. -e(t) bamje.

çliroj:

çlir/ój kal., -óva, -úar 1. i sjell lirinë; e shpëtoj nga robëria; kund. pushtoj; robëroj: çliruan atdheun. 2. i jap mundësi të veprojë lirisht; e shpëtoj nga diçka e padëshirueshme; e lehtësoj: e çliroi nga telashet. 3. e bëj më të lirë diçka të shtrënguar, liroj: çliroj rripin (jakën). 4. kim., fiz. nxjerr jashtë nga vetja: çliron oksigjen; çliron energji. 5. jokal. nxjerr qelb, plas, shpërthen: çliroi plaga.