Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blinth
blinth:

blinth,-i m. bot. barishte moçalesh, me kërcell të trashë e me fije të holla.

Të ngjashme:
blindë:

blínd/ë,-a f. sh. -a(t) usht. koraca e çeliktë e makinave luftarake, e anijeve etj.: blinda e tankut.

brirth:

brirth,-i m. sh. -ë(t) secili nga brirët e kërmillit, të disa kandrrave etj., prekël: brirthët e gaforres.

brith:

brith,-i m. sh. -a(t) i thatë, çiban.

klith:

klith jokal., -a, -ur lëshoj klithmë, bërtas, këlthas: klithi me të madhe.

lilth:

lilth,-i m. anat. njerith.