Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blinore
blinore:

blinór/e, -ja f. kryes. sh. bot. familje drurësh e shkurresh, ku hyn edhe bliri; dru a shkurre e kësaj familjeje.

Të ngjashme:
bletore:

bletór/e,-ja f. sh. -e(t) vend me zgjoje bletësh; tërësia e zgjojeve të bletëve që ka dikush.

brimore:

brimór/e,-ja f. sh. -e(t) qepshe me vrima.

brinoke:

brinóke mb., edhe si em. f., dele me brirë.

brinjore:

brinjór,-e, -ja f. sh. -e(t) kodër a mal me brinja.

gjinore:

gjinór,-e, -ja f. gjuh. rasa gjinore: nyja e gjinores.