Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blinishte
blinishtë:

blinísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll bliri.

Të ngjashme:
ilirishte:

ilirísht/e,-ja f. gjuha ilire.

barnishtë:

barnísht/ë,-a f. sh. -a(t) barishte mjekësore: pi lëng barnishtash.

lisnishtë:

lisnísht/ë,-a f. sh. -a(t) lisnajë.

banishtë:

banísht/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vend me tëbana.2. vend me ujëra termale.

bimishtë:

bimísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me bimësi.