Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blic
blic:

blic,-i m. sh. -e(t) llambë me ndriçim të fortë e të menjëhershëm, që përdoret gjatë fotografimit.

Të ngjashme:
blec:

blec,-e mb. krahin. lakuriq.

bic:

bic,-i m. sh. -a(t) krahin. derrkuc.

bli:

bli,-ni m. sh. -nj(të) zool. peshk i madh, me sharrëz mbi kurriz e me mish të shijshëm: bli i bardhë; vezë (havjar) blini.

bli:

bli,-ri m. sh. -rë(t) bot. dru i lartë, me gjethe si zemër, me lule të verdha e të merme.

belik:

belík,-e mb., edhe si em., vjet. shtetëror: tokë belike; mall belik (fig.) mall pa zot.