Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blerosh
blerosh:

blerósh,-e mb. poet. i blertë: kodrina bleroshe.

Të ngjashme:
blerëse:

blérës,-e, -ja f. sh. -e(t).

blerës:

blérës,-i m. sh. -(it) ai që blen diçka.

bleron:

bler/ón jokal. v. III, -ói, -úar mbin bari i njomë ose dalin gjethet e blerta; vishet me blerim, gjelbëron: bleroi fusha.

larosh:

larósh,-i m. sh. -ë(t) zool. larash1.

larosh:

larósh,-e mb., edhe si em., i larmë: lopë (dele, mace) laroshe; me sy laroshë.