Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bleron
bleron:

bler/ón jokal. v. III, -ói, -úar mbin bari i njomë ose dalin gjethet e blerta; vishet me blerim, gjelbëron: bleroi fusha.

Të ngjashme:
breron:

brer/ón jokal. v. III, -ói, -úar 1. bie pa ndërprerje shi i dendur, shinon. 2. bën zhurmë si shiu kur bie mbi çati etj.

biberon:

biberón,-i m. sh. -ë(t) kapëz për foshnja, thithë.

blecoj:

blec/ój kal., -óva, -úar krahin. zhvesh.

blerës:

blérës,-i m. sh. -(it) ai që blen diçka.

blerinë:

blerín/ë,-a f. sh. -a(t) vend me blerim; lëndinë.