Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blerine
blerinë:

blerín/ë,-a f. sh. -a(t) vend me blerim; lëndinë.

Sinonime / Të përafërta:
lëndinë
Të ngjashme:
balerinë:

balerín/ë,-a f. sh. -a(t) kërcimtare në balet.

balerin:

balerín-i m. sh. -ë(t).

blerëse:

blérës,-e, -ja f. sh. -e(t).

bleron:

bler/ón jokal. v. III, -ói, -úar mbin bari i njomë ose dalin gjethet e blerta; vishet me blerim, gjelbëron: bleroi fusha.

blerje:

blérj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes: shitje e blerje. 2. diçka që është blerë.