Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blerinë
blerinë:

blerín/ë,-a f. sh. -a(t) vend me blerim; lëndinë.

Sinonime / Të përafërta:
lëndinë
Të ngjashme:
balerinë:

balerín/ë,-a f. sh. -a(t) kërcimtare në balet.

balerin:

balerín-i m. sh. -ë(t).

bleron:

bler/ón jokal. v. III, -ói, -úar mbin bari i njomë ose dalin gjethet e blerta; vishet me blerim, gjelbëron: bleroi fusha.

blerim:

blerím,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. tërësia e bimëve të blerta që mbulojnë tokën; ngjyra e tyre; blertësi; gjelbërsi: në mes të blerimit.

brerimë:

brerím/ë,-aI f. sh. -a(t) 1. shi i madh e i rrëmbyer; / të ftohtë i hidhur me shi e me erë. 2. zhurma e shiut mbi çati a zhurmë tjetër si ajo.