Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blegrij
Të ngjashme:
blegërij:

blegërí/j jokal., -ta, -tur 1. v. III lëshon blegërimë (për dhentë). 2. nxjerr një zë si të deles; vajtoj, qaj me dënesë.

blegëroj:

blegër/ój jokal., -óva, -úar blegërij.

flegroj:

flegr/ój kal., -óva, -úar thelëmoj.

blegërim:

blegërím,-i m. blegëritje.

blerim:

blerím,-i m. 1. veprimi sipas foljes. 2. tërësia e bimëve të blerta që mbulojnë tokën; ngjyra e tyre; blertësi; gjelbërsi: në mes të blerimit.

lëvrij:

lëvrí/j jokal., -va, -rë 1. v. III lëviz shpejt duke përdredhur trupin (për disa kafshë të vogla e zvarranike); lëviz: lëvrijnë krimbat (hardhucat); lëvrin peshku. 2. lëviz shpejt e me gjallëri, nuk rri në një vend: njerëzit lëvrinin në rrugë. 3. v. III dridhet lehtë e shpejt diçka; vlon, gëlon: mendimet më lëvrinin në kokë; diçka më lëvrin përbrenda (në zemër, në kraharor).