Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blegë
blegë:

blég/ë,-a f. sh. -a(t) bareshë.

Të ngjashme:
bletë:

blét/ë,-a f. sh. -ë(t) mizë e dobishme, me krahë e trup të mbuluar me push, që bën mjaltin e dyllin; / përmb. një familje mizash të tilla në një zgjua; zgjoi i tyre: bletë punëtore bletë femër që bën mjaltë; mëma (mbretëresha) e bletës; zgjua (hoje) bletësh; zukasin bletët; roit (hedh) bleta; pres bletën; gumëzhijnë si bletë.

blerë:

blérë (i, e) mb. që është blerë: fëmija pa lerë, djepi i blerë (fj. u.).

legë:

lég/ë,-aI f. sh. -a(t) dredhë e fortë ere: frynte lega.

legë:

lég/ë,-aII f. sh. -a(t) masë gjatësie më e madhe se dy milje: legë detare masë gjatësie për udhëtimet detare, e barabartë me 4,445 km ose me 5,556 km.

belge:

belg,-e, -ia f. sh. -e(t).