Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blecoj
blecoj:

blec/ój kal., -óva, -úar krahin. zhvesh.

Sinonime / Të përafërta:
zhvesh
Të ngjashme:
blatoj:

blat/ój kal., -óva, -úar i fal dhurata një hyjnie; / lart. i dhuroj dikujt një gjë si shenjë nderimi e mirënjohjeje; i kushtoj: i blatoi një këngë.

bleron:

bler/ón jokal. v. III, -ói, -úar mbin bari i njomë ose dalin gjethet e blerta; vishet me blerim, gjelbëron: bleroi fusha.

bliroj:

blir/ój jokal., -óva, -úar 1. v. III vërshon (për lumin etj.). 2. fig. çmendem.

blofoj:

blof/ój jokal., -óva, -úar libr. bëj blof; mashtroj.

bracoj:

brac/ój kal., -óva, -úar bised. vjedh xhepave a sende të vogla.