Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës blane
blanë:

blán/ë,-aI f. sh. -a(t) shenjë që mbetet në trup nga një plagë, nga një goditje etj.; njollë, mbresë; larë, balë: blanë thike; dhi me blana.

blanë:

blán/ë,-aII f. sh. -a(t) urra e drurit.

Sinonime / Të përafërta:
njollë
mbresë
larë
balë
Të ngjashme:
blacë:

blác/ë,-a f. sh. -a(t) pyll i ulët, me shkurre e me ferra të dendura.

blanjë:

blánj/ë,-a f. sh. -a(t) copë e prerë a e shkëputur nga diçka: blanjë mishi.

blatë:

blát/ë,-a f. sh. -a(t) 1. mblatës, vulë. 2. dhuratë.

branë:

brán/ë,-a f. sh. -a(t) lesë are; / gomarez për endje.