Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bjezgë
bjezgë:

bjézg/ë,-a f. sh. -a(t) ashkël e vogël druri, spicë.

Sinonime / Të përafërta:
spicë
Të ngjashme:
bezgë:

bézg/ë,-a f. sh. -a(t) bot. shkurre me gjethe heshtake e me lule të verdha në tufë, që tërheqin bletët, sfakë.

brengë:

bréng/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bullungë; shenjë plage. 2. mjek. fyti i keq, difteria. 3. fig. vuajtje e rëndë shpirtërore, hidhërim; trishtim i thellë: jetë me brenga; / merak i madh, peng: e kam (më mbeti) brengë.

rrezgë:

rrézg/ë,-a f. sh. -a(t) krahin. fre i rrushit.

bjerrë:

bjérrë ndajf. kot, humbur, dëm: i shkoi fjala bjerrë.

beztë:

béztë (i, e) mb. që është prej bezeje: mbulesë e beztë.