Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bjeshkoj
bjeshkoj:

bjeshk/ój jokal., -óva, -úar veroj në bjeshkë; / kal. mbaj e kullot bagëtinë në bjeshkë.

Të ngjashme:
bjeshkor:

bjeshkór,-e mb. që ka bjeshkë; që lidhet me bjeshkën, i bjeshkës; që rritet në bjeshkë: vend bjeshkor.

bjeshkor:

bjeshkór,-i m. sh. -ë(t) bjeshkatar.

breshnoj:

breshn/ój kal. dhe jokal., -óva, -úar ngrij.

vjeshtoj:

vjesht/ój jokal., -óva, -úar kaloj vjeshtën në një vend.

bjeshkim:

bjeshkím,-i m. veprimi sipas foljeve: koha e bjeshkimit.