Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bjerrafat
bjerrafat:

bjerrafát,-e mb., edhe si em., i pafat, fatkeq.

Sinonime / Të përafërta:
fatkeq
Të ngjashme:
bjerramot:

bjerramót,-i m. sh. -ë(t) bjerraditës: punëkoti, bjerramoti (fj. u.).