Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biznes
biznes:

biznés,-i m. sh. -e(t) veprimtari, kryesisht tregtare, për të nxjerrë fitime: merret me biznes.

Të ngjashme:
birues:

birúes,-i m. sh. -(it) 1. zool. kandërr, larvat e së cilës shpojnë vrima në pemët: biruesi i fikut; biruesi i ullirit; biruesi i hardhisë. 2. fig. keq. ai që fut hundët kudo, biramel.

birues:

birúes,-e mb. që biron: vegël biruese.

bindës:

bíndës,-e mb. që të bind a që synon të bindë: provë bindëse; punë bindëse.

bizgë:

bízg/ë,-a f. bised. jashtëqitje e hollë; barkonjë, purthë: e ka zënë bizga.

bizë:

bíz/ë,-a f. sh. -a(t) 1. fëndyell me majë më të shkurtër e të drejtë; / lojë fëmijësh me këtë vegël, që e hedhin përpjetë për të rënë në tokë e ngulur. 2. grep për të qëndisur.