Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bizgosem
bizgosem:

bizgós/em vetv., -a (u), -ur bised. 1. më zë bizga. 2. fig. përb. lëshohem fare, shkundem, bie krejt.

Të ngjashme:
bizgosje:

bizgósj/e,-a f. veprimi sipas foljes.

bizgosur:

bizgósur (i, e) mb. bised. 1. që e ka zënë bizga. 2. fig. i lëshuar fare, i shkundur, krejt i rënë: njeri i bizgosur.