Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bizele
bizele:

bizél/e,-ja f. sh. -e(t) bot. perime kacavarëse, që bën bishtaja me kokrra të blerta; bishtajat e kokrrat e saj: mish me bizele. 2. si mb. që ka ngjyrë të blertë të çelur: i leva muret bizele.

Të ngjashme:
biule:

biúl/e,-ja f. sh. -e(t) 1. gyp i hollë për të pirë një lëng. 2. pipëz prej kashte gruri ose prej kallami.

buzel:

buzél,-e mb., edhe si em. 1. keq. buzaç. 2. me shenjë në buzë (për kafshët).

bile:

bíl/e,-ja f. sh. -e(t) fëm. organi seksual i djemve.

bile:

bilé pj. bised. madje.

barelë:

barél/ë,-a f. sh. -a(t) shkalc, bartore.