Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bizantinizem
bizantinizëm:

bizantiníz/ëm,-mi m. sh. -ma(t) keq. sjellje e shtirë, qëndrim hipokrit e servil a veprim i fshehur për t’i bërë keq dikujt.