Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bixhoz
bixhoz:

bixhóz,-i m. lojë me letra a me diçka tjetër për të nxjerrë fitime, kumar: humbi në bixhoz.

Sinonime / Të përafërta:
kumar
Të ngjashme:
bishor:

bishór,-e mb. shtazor.

bixhozçi:

bixhozçí,-u m. sh. -nj(të) ai që është i dhënë pas bixhozit.

baxho:

báxho,-ja f.sh. -(t) punishte e vogël pranë staneve, ku mblidhet e përpunohet qumështi: djathë baxhoje.