Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bister
bistër:

bíst/ër,-ra f. sh. -ra(t) zool. peshk deti me trup të hollë e të gjatë, gjilpërëz.

bistër:

bístër mb. 1. i cemtë: ujë bistër. 2. fig. shumë i shkathët; i mprehtë nga goja; gjuhustër.

Sinonime / Të përafërta:
gjilpërëz
gjuhustër
Të ngjashme:
blister:

blíster mb. spec. që nuk është krejt i pastër (për bakrin).

mister:

míster, -i m. sh. -a(t) libr. djali më i bukur, i përzgjedhur në një konkurs.

mister:

mistér,-i m. sh. -e(t), edhe si mb., libr. diçka shumë e fshehtë, e panjohur ose e pazbuluar dhe e pashpjegueshme: misteret e natyrës; mbeti mister mbeti pa u zbuluar; mbeti misterioz; çështje (ngjarje) mister; / njeri misterioz: ai është një mister.

vistër:

víst/ër,-ra f. sh. -ra(t), edhe si ndajf., varg: vistër peshqish (kuajsh); shkonin vistër.