Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biskote
biskotë:

biskót/ë,-a f. sh. -a(t) ëmbëlsirë e thatë në trajtë petëzash katrore, të rrumbullakëta etj., që përgatiten me miell, me yndyrë e me sheqer dhe që piqen dy herë: pako biskotash.

Të ngjashme:
biskon:

bisk/ón jokal. v. III, -ói, -úar nxjerr bisqe: biskoi plepi.

bishte:

bishté,-ja f. sh. -(të) [(bishtéz/ë,-a f. sh. -a(t)] nënbishte.

bishte:

bísht/e,-ja f. sh. -e(t) bishtarak.

besëkotë:

besëkótë mb. besëtytë.

biskajë:

biskáj/ë,-a f. sh. -a(t) biskonjë.