Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biskon
biskon:

bisk/ón jokal. v. III, -ói, -úar nxjerr bisqe: biskoi plepi.

Të ngjashme:
bifkon:

bifk/ón jokal. v. III, -ói, -úar del bifka; nxjerr bifka: bifkoi misri.

bilion:

bilión,-i m. sh. -ë(t) mat. miliard; një mijë miliardë.

biskar:

biskár,-e mb. i hollë e i gjatë si bisk.

biskonjë:

biskónj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bisk i ri i hollë, biskajë. 2. fig. vajzë me shtat të gjatë e të drejtë.

biskotë:

biskót/ë,-a f. sh. -a(t) ëmbëlsirë e thatë në trajtë petëzash katrore, të rrumbullakëta etj., që përgatiten me miell, me yndyrë e me sheqer dhe që piqen dy herë: pako biskotash.