Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biskar
biskar:

biskár,-e mb. i hollë e i gjatë si bisk.

Të ngjashme:
bishar:

bishár,-i m. sh. -ë(t) keq. njeri i egër si bishë, egërsirë.

bankar:

bankár,-e mb. fin. që lidhet me bankën, i bankës: kapitali bankar; veprime bankare.

barkar:

barkár,-i m. sh. -ë(t) barkëtar.

bastar:

bastár,-i m. sh. -ë(t) kasolle e vogël barinjsh.

bisedar:

bisedár,-e mb. kuvendar.