Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biskaje
biskajë:

biskáj/ë,-a f. sh. -a(t) biskonjë.

Të ngjashme:
fiskajë:

fiskáj/ë,-a f. 1. filiz: fiskajë ahu; i ka vetullat fiskajë. 2. curril.

bishtje:

bíshtje mb. bishtgjatë (për disa pemë): dardhë bishtje.

bishtje:

bíshtj/e,-a f.sh. -e(t) 1. dardhë bishtgjatë. 2. enë për gjellë, me bisht të gjatë; bishtore.

piskatje:

piskátj/e,-a f. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljes. 2. piskamë.

biskar:

biskár,-e mb. i hollë e i gjatë si bisk.