Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biskajë
biskajë:

biskáj/ë,-a f. sh. -a(t) biskonjë.

Të ngjashme:
fiskajë:

fiskáj/ë,-a f. 1. filiz: fiskajë ahu; i ka vetullat fiskajë. 2. curril.

biskar:

biskár,-e mb. i hollë e i gjatë si bisk.

biskonjë:

biskónj/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bisk i ri i hollë, biskajë. 2. fig. vajzë me shtat të gjatë e të drejtë.

biskotë:

biskót/ë,-a f. sh. -a(t) ëmbëlsirë e thatë në trajtë petëzash katrore, të rrumbullakëta etj., që përgatiten me miell, me yndyrë e me sheqer dhe që piqen dy herë: pako biskotash.

bishtajë:

bishtáj/ë,-a f. sh. -a(t) fryti i disa bimëve, i përbërë nga dy fletë të gjata e të ngushta, që mbështjellin farat; lloj fasuleje me fryte të tilla; mashurkë: bishtaja bathe (bizeleje); mish me bishtaja.