Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtpene
bishtpenë:

bishtpén/ë,-a f. sh. -a(t) bishti i penës për të shkruar.

Të ngjashme:
bishtpelëz:

bishtpélëz,-a f. sh. -a(t) bot. barishte shumëvjeçare, me gjethe si të grurit e me lulesë si fshesë a si kalli: bishtpelëza e kuqe.

bishtprerë:

bishtprérë mb., edhe si em. 1. me bishtin të prerë; bishtcung (për kafshët). 2. fig. i papërkrahje; / që nuk ka ndikim tek të tjerët.