Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bishtpelëz
bishtpelëz:

bishtpélëz,-a f. sh. -a(t) bot. barishte shumëvjeçare, me gjethe si të grurit e me lulesë si fshesë a si kalli: bishtpelëza e kuqe.

Të ngjashme:
bishtpenë:

bishtpén/ë,-a f. sh. -a(t) bishti i penës për të shkruar.