Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtos
bishtos:

bishtós kal., -a, -ur qeth dhentë a dhitë rreth bishtit. / pës. bishtóset v. III.

Të ngjashme:
bishtas:

bíshtas ndajf. në bisht, galiç; duke u zvarritur me të ndenjurat për tokë: ecte bishtas.

bishtoj:

bishtój,-i m. sh. -a(t) keq. bishtnues.

bishtok:

bishtók,-e mb., edhe si em., bishtshkurtër.

bishtor:

bishtór,-e mb. 1. anat. që ndodhet në bisht, i bishtit: pjesa bishtore. 2. bishtje.

bishtok:

bishtók,-u m. sh. -ë(t) thela e bishtit.