Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtor
bishtor:

bishtór,-e mb. 1. anat. që ndodhet në bisht, i bishtit: pjesa bishtore. 2. bishtje.

Sinonime / Të përafërta:
bishtje
Të ngjashme:
bishtar:

bishtár,-i m. sh. -ë(t) bishtuk.

bishtar:

bishtár,-e mb., edhe si em. 1. me bisht: dardhë bishtare. 2. keq. që i bën bisht punës. 3. fig. që merr të tjerët nëpër gojë e u vë bishta.

bishtoj:

bishtój,-i m. sh. -a(t) keq. bishtnues.

bishtok:

bishtók,-e mb., edhe si em., bishtshkurtër.

bishtos:

bishtós kal., -a, -ur qeth dhentë a dhitë rreth bishtit. / pës. bishtóset v. III.